Digitaal navigeren: verminder papierafval en verhoog duur­zaam­heid

Deel

Gekopieerd

Milieubewust en efficiënt

Papierverspilling is een bekend probleem. Gelukkig is er een slimme oplossing die niet alleen het milieu spaart, maar die ook efficiënt en gemakkelijk is voor jou en je deelnemers.

De hack: zet digitale schermen in om papierverspilling tegen te gaan.

Zet digitale middelen zoals website en fysieke schermen niet alleen in voor het tonen van presentaties en sponsoradvertenties, maar ook voor het navigeren door het evenement! In plaats van stapels papieren plattegronden uit te delen, kun je de schermen strategisch plaatsen, zoals bij ingangen, gangen en kruispunten. Laat daarop de plattegrond van het evenement zien, met de verschillende zalen, sessies en activiteiten duidelijk aangegeven. Je deelnemers kunnen hierdoor eenvoudig de weg vinden naar hun volgende sessie zonder papier te hoeven gebruiken.

De schermen kun je bovendien ook gebruiken om belangrijke mededelingen op weer te geven, last-minute wijzigingen aan te kondigen of zelfs real-time feedback te verzamelen. Deelnemers krijgen hierdoor een betere ervaring van je evenement en jij draagt als organisator nog een steentje bij aan een groenere toekomst. Een win-win voor iedereen!

Gerelateerde artikelen